The Flags trapt seizoen af op vreemd terrein

Voorzitter Joeri Pelle van The Flags tijdens de seizoensstart in de tennishal op Ter Specke: “Het mooie van onze sport is dat er voor iedereen een plekje is” (Foto Erwin Brandt).
The Flags trapt seizoen af op vreemd terrein

LISSE – Het terrein van honk- en softbalvereniging The Flags op sportpark Ter Specke ligt er tijdens de aftrap van het seizoen verlaten bij.
Vanwege vertragingen tijdens het groot onderhoud is men noodgedwongen uitgeweken naar de overdekte tennishal op het sportpark.

Het plezier is er niet minder om. Ruim zestig leden praten wat bij en spelen vol enthousiasme een onderling toernooitje. Manusje-van-alles en het gezicht van de vereniging, omdat hij er volgens de leden bijkans woont is Nico Assendelft. De Lisser vertelt dat de verwachting is dat er vanaf half mei, met een uitloop naar eind mei, weer thuiswedstrijden kunnen worden gespeeld. “Gelukkig werkt de bond goed mee, maar het wordt straks wel stapelen. De accommodatie is eigenlijk ook net iets te klein om gelijktijdig verschillende thuiswedstrijden te spelen. Dus het wordt nog flink puzzelen de komende tijd.”
Voor honkbal en softbal in de Duin- en Bollenstreek kan men alleen terecht bij Sportvereniging The Flags (te vertalen als lisbloemen). “Veel leden komen dan ook uit nabij gelegen dorpen als Voorhout en Noordwijkerhout”, vertelt Assendelft. “In Hillegom kiezen ze weer sneller voor Nieuw-Vennep, Bennebroek of Hoofddorp. Wat weinig mensen weten is dat de vereniging ooit is begonnen op de voetbalvelden van het inmiddels opgeheven SIZO uit Hillegom. De heer Dijkman, die in 1970 gestart was met een damessoftbalteam in Lisse, stelde de honkballers voor om naar Lisse te komen. Zo begon The Flags met één dames- en één herenteam. Er werd gespeeld op de velden van voetbalvereniging Lisser Boys. Later moest dit veld ruimen voor een omleidingsweg langs Lisse: de huidige Randweg en verhuisden we in 1985 naar onze huidige en prachtige accommodatie.”

“Het streven is om met de eerste teams weer een stapje omhoog te gaan”, vertelt voorzitter Joeri Pelle. “Met rond de honderdtwintig leden zijn we eigenlijk te klein, maar dat geldt voor de helft van de verenigingen in Nederland. We hebben voor iedere leeftijdscategorie één team, maar twee teams zou voor de doorstroming beter zijn. Daarom gaan we ons nog meer focussen op de jeugd. Nieuwe jeugd proberen aan te trekken en ze langer te behouden wordt ons doel.”

“Het mooie van een relatief kleine sport is dat je gerenommeerde trainers kunt aantrekken. We hebben dan ook regelmatig spelers van het Nederlands elftal ingehuurd. En het mooie van onze sport is dat er voor iedereen een plekje is. Of je nu dik, dun, lang of klein bent”, vertelt Pelle verder. “In het veld past op ieder potje een dekseltje. Los van de prestaties staan de familiare uitstraling en de gezelligheid hoog in het vaandel. We zijn ook financieel een gezonde club. We hebben zeker geen reden tot klagen en het gaat ons voor de wind.”

Eind jaren zeventig groeide The Flags uit tot de grootste club van Nederland. Bovendien was het de eerste vereniging in Nederland waar, dankzij de lichtmasten, ’s avonds softbal gespeeld kon worden. Volgende week brandt de competitie weer in alle hevigheid los, maar daar zal op het terrein van The Flags dus nog weinig van te merken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *