Lidmaatschap

Interesse

Vele mensen over de hele wereld vinden honkbal en softbal leuk om te zien of te spelen. Als jij lid wilt worden van Honk- en Softbalvereniging The Flags spelen er twee belangrijke vragen:

1.     Vind jij het leuk om honkbal en/of softbal te spelen?

2.     Passen de vereniging The Flags en jij voldoende bij elkaar?

Proefperiode

Bij The Flags vinden wij het belangrijk, dat iedereen zelf het antwoord op beide vragen kan vinden. Allereerst is er op deze internetsite al aardig wat informatie te vinden. Ook kun jij bij leden van The Flags nader informeren. Maar het allerbelangrijkst is om zelf te ervaren, hoe het toegaat bij The Flags.

1.     Kom eens naar één of meer wedstrijden kijken om de sfeer te proeven.
Vraag jij tijdens de wedstrijd af, of jij ook had mee willen spelen. Ga zelf na of The Flags voor jou ook een gezellige vereniging zal zijn. Smaken kunnen namelijk verschillen.

2.     Ieder aanstaand lid krijgt de mogelijkheid om enkele weken gratis mee te trainen.
Bepaal in deze periode vooral zelf hoe leuk ballen slaan, vangen en dergelijke is. Dikwijls is het mogelijk om een (oefen)wedstrijd mee te spelen. Meld je vooraf even bij de trainer. Hij of zij kan je meer vertellen. Zorg dat je sportkleding en - schoenen hebt, want dat is een voorwaarde om mee te mogen trainen. Knuppel en handschoen zijn (meestal) aanwezig of even te lenen.

3.     Na uiterlijk vier weken willen wij weten, of je wilt blijven meedoen en dus lid wordt.
Deze regel geldt tijdens het speelseizoen van omstreeks maart tot en met oktober. Tijdens de winterstop kunnen andere afspraken gemaakt worden.

Opmerking:
De indeling bij The Flags is (meestal) gebaseerd op leeftijd en spelniveau: pupillen t/m 12 jaar, aspiranten t/m 16 jaar, junioren t/m 18 jaar (softbal) en 21 jaar (honkbal) en senioren. Neem bij twijfel over waar je moet zijn eventueel vooraf contact op